Hernekeittoa!

Olen aina pitänyt hernekeitosta, jopa kaupan valmispurkeista. Toki lounaskuppiloiden reilukinkkuiset ovat parempia, mutta purkitkin ovat maistuneet.

Nyt laihiksella olen vältellyt lihaa, joten lihaton vaihtoehto on ollut hakusessa hernekeittoonkin. Valitettavasti kaupan kasvishernekeitot ovat reilusti (helposti tuplahinta, jopa tripla) tavanomaista kalliimpia. Kun yksi aineosa puuttuu, tuntuu tämä älyttömältä.

Ratkaisu onneksi löytyi melko läheltä. Virolaisen Salvestin valikoimaan kuuluu lasipurkissa kasvishernekeitto, vieläpä järkevään hintaan, pyöreästi eurolla. Reppumatkalaisena tuota ehkä ei kantaisi, mutta autolla kulkee helposti. Lasipurkki on reilun kokoinen ja siihen lisätään vettä 1:1 suhteessa.

Purkista saa kaksi annosta (mainostavat neljää, mutta ne ovat kyllä aika pieniä sitten), kaloreita tulee noin 250kcal/annos mikäli huomioidaan löräys sinappiakin. Rakenne on hyvin erilainen kuin suomalaisella, tätä kannattaa kokeilla!

(kuva: salvest.ee)

One Reply to “Hernekeittoa!”

  1. Eikö kannattaisi tehdä itse, hernekeitto kun kuitenkin on helppo ruoka, joka valmistuu käytännössä itsestään. Aikaa toki menee kun hiljaisella lämmöllä keittelee + herneiden liotus edeltävästi. Mutta saa tehtyä juuri oman maun mukaista, itse tykkään lisätä keittoon reilusti meiramia, on hyvää. Ja ehtiihän siinä tehdä muita juttuja, kun ei kattilaa tarvitse koko aikaa vahtia, silloin tällöin vähän sekoittaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *