Kasvisnuudeliwok

Tein pitkästä aikaa wokkia kotona. Keitin pienen läjän nuudeleita ja wokkasin ne kasvisten kanssa yhteen. Nuudeleissahan on reilusti kaloreita (luokkaa 375kkcal/100g) joten laitoin noin neljänneksen paketista (olikohan noin 270g Lidlin nuudelipaketti). Tästä kaloreita siis noin 250kcal.

Vihanneksiksi muutama sipuli, porkkana ja paprika, varman puoli kiloa yhteensä. Näistä siis kaloreita noin 140kcal. Löräys öljyäkin tarvittiin, siitäkin hieman. Pyöristäen siis yhteensä noin 400kcal koko annos. Se riittää kahdelle, mutta söin nälkäisenä koko satsin (pari isoa lautasellista). Ai niin, kuorrutukseksi muutama kirsikkatomaatti.

Mausteluhan tässä on vapaa, itse laitoin lurauksen soijaa, grillattua valkosipulia ja pippuria – mielestäni tuli ihan maukasta.

Tähänhän sopisi loistavasti myös kukkakaali, mutta sitä ei ollut nyt kotosalla.

Hintavin komponentti tässä on paprika, mutta koko satsin voisi saada parilla eurolla jos kasvikset ovat tarjouksessa, tai sitten kolmella. Ei siis pahan hintaista. Ja valmistushan ei ota kuin 10 minuuttia kaikkinensa + tiskaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *